Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Folksjukdomar utforskas genom kost och magkultur

Vad betyder våra matvanor och bakterier i mun, mage och tarm för utvecklingen av olika sjukdomar?

Ett nytt forskningssamarbete vid Lunds universitet och Malmö högskola ska analysera data från 1000-tals malmöbor för att studera samband mellan kostvanor, sjukdomar och bakterier i mun, mage och tarm.

Det tvärvetenskapliga forskningsprojektet med forskare från bl a medicin, näringslära samt genetik har utnämnts till ”Kreativ Miljö” av medicinska fakulteten vid Lunds universitet. I projektet deltar Frida Fåk, forskare från FFSC.

Läs mer
om projektet på Medicinska fakultetens webbplats.

Stavbakterie
Stavbakterie. Foto: Frida Fåk.

Senaste artiklar

2017-03-23
Disputation 29 mars
Disputation 29 mars
2017-03-06
Food Innovation for a Healthy Future
Food Innovation for a Healthy Future
2017-01-30
Nya rön om korn och tarmhälsa
Nya rön om korn och tarmhälsa
2016-11-30
Om Food-KIC
Om Food-KIC
2016-11-25
Disputation 21 december
Disputation 21 december

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211