Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Food Innovation for a Healthy Future

Välkommen till ett seminarium som arrangeras av Antidiabetic Food Centre den 28/3!

Program

Moderator: Professor Inger Björck, Innovafood AB

9:00
From wheat bran to arabinoxylan oligosaccharides (AXOS): production, demonstration of prebiotic effects, regulatory aspects and spinout creation
Professor Jan Delcour, Leuven Food Science and Nutrition Research Centre, University of Leuven, Belgium

09:50
Coffee & antidiabetic refreshments

10.15
Healthy and sustainable food innovation
Catarina Englund, Sustainability Innovation Manager, IKEA Group

11:00
Mineral water with a twist – The story and science behind the world´s first antidiabetic mineral water
Dr Elin Östman, Double Good AB

11:30
Getting nutrition research onto the dining table – an innovation project in the making
Susanna Bill, Sustenance AB & Susannas Kök and Dr Juscelino Tovar, Food for Health Science Centre, Lund University

12.00
Antidiabetic lunch

Tid:
28 mars 2017, kl 9.00-12.30
Plats:
Nedre Inspira, Medicon Village, byggnad 303, Scheelevägen 2, Lund
Anmälan: 
Anmälan senast 20/3 e-post till  maria.johansson [at] food-health-science.lu.se

Programmet som PDF

Senaste artiklar

2017-03-23 11:11
2016-11-30 10:18
2016-11-25 13:36

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211