Inbjudan till KVA symposium 17/3

KVA inbjuder till ett symposium med titeln ”Gut microbiota in health and disease – from concept to evidence".

Svenska nationalkommittén för nutrition och livsmedelsvetenskap, KVA inbjuder till ett symposium med titeln ”Gut microbiota in health and disease – from concept to evidence ” 17/3 2016. Symposiet arrangeras av Centrum för Preventiv Livsmedelsforskning och stöds av Lunds Universitet, FORMAS och Stiftelsen till bröderna Jacob och Marcus Wallenbergs Minne.

Tarmflorans betydelse för hälsa har blivit allt mer uppmärksammad och fältet utvecklas i snabb takt. Symposiet ämnar belysa de senaste vetenskapliga rönen om hur tarmens bakterier påverkar kroppens energiomsättning, inflammation och sjukdomsprocesser samt hur kosten kan användas som ett verktyg för att förebygga sjukdomar via tarmfloran. Frida Fåk kommer att presentera de senaste resultaten av forskningen vid Centrum för Preventiv Livsmedelsforskning. Även tarmflorans effekt på hjärnan kommer att presenteras av experter på området. Framstående internationella och nationella talare kommer att ge sin syn på den aktuella forskningen och dagen avslutas med en diskussion kring berörda ämnen.
Välkomna!

Progammet finns på KVAs hemsida.

Tid: 17:e mars 2016, kl. 9.00-17.00
Plats: Beijersalen, Kungliga Vetenskapsakademin, Lilla Frescativägen 4A, Stockholm
Deltagaravgift: 341 kr (kaffe och lunch ingår)
Anmälan krävs, först till kvarn gäller. Mer information och Registrering sker via http://www.kva.se/Kalendariumlista/2016/gut-microbiota-in-health-and-disease--from-concept-to-evidence/