Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lingon gör gott!

Nya forskningsrön visar att polyfenolerna i lingon kan motverka fetma.

Journal of Nutrition and Metabolism har publicerat nya resultat från en forskningsstudie som undersökt olika bärs påverkan på det metabola syndromet. Studien visar att lingon är det bär som har störst förmåga att skydda mot fetma. Forskningsgruppen ingår i AFC och projektet fokuserar på metabola och molekylära effekter av bär för prevention av fetma och typ 2 diabetes.

Forskarna i projektet, Lovisa Heyman och Karin Berger, intervjuades i Sveriges Radio. Du kan lyssna på eller läsa intervjun på Sveriges Radios webbplats.

Artikeln:
Evaluation of Beneficial Metabolic Effects of Berries in High-Fat Fed C57BL/6J Mice
Lovisa Heyman, Ulrika Axling, Narda Blanco, Olov Sterner, Cecilia Holm and Karin Berger.
Journal of Nutrition and Metabolism, Volume 2014 (2014), Article ID 403041

Läs artikeln i Journal of Nutrition and Metabolism

Senaste artiklar

2017-03-23
Disputation 29 mars
Disputation 29 mars
2017-03-06
Food Innovation for a Healthy Future
Food Innovation for a Healthy Future
2017-01-30
Nya rön om korn och tarmhälsa
Nya rön om korn och tarmhälsa
2016-11-30
Om Food-KIC
Om Food-KIC
2016-11-25
Disputation 21 december
Disputation 21 december

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211