Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Malt gör tarmen glad

Mältat korn, dvs. malt, kan ha positiva effekter på livsstilsrelaterade sjukdomar.

Korn är en av de mest gynnsamma grödor man kan äta för att hålla tarmfloran i balans och kroppen frisk visar resultaten från en forskningsstudie som publiceras i Molecular nutrition & Food Research i oktober. Huvudförfattaren Yadong Zhong doktorerade nyligen vid Centrum för preventiv livsmedelsforskning med en avhandling om nutritionella effekter av korn (Nutritional effects of Barley- mechanisms of action in the intestinal tract).

Läs mer i pressmeddelande från Lunds universitet
http://www.lu.se/article/malt-gor-tarmen-glad?ref=pressrelease

Senaste artiklar

2017-03-23
Disputation 29 mars
Disputation 29 mars
2017-03-06
Food Innovation for a Healthy Future
Food Innovation for a Healthy Future
2017-01-30
Nya rön om korn och tarmhälsa
Nya rön om korn och tarmhälsa
2016-11-30
Om Food-KIC
Om Food-KIC
2016-11-25
Disputation 21 december
Disputation 21 december

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211