Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny donation!

En välvilligt inställd privatperson har donerat 150 000 kronor till Centrum för preventiv livsmedelsforskning. Donatorn har sedan tidigare donerat 350000 kronor till samma forskningsområde.

- Vi är mycket överraskade och glada över att donatorn väljer att ge till vår forskning ytterligare en gång. Pengarna kommer väl till pass och ska användas till fortsatta studier av tarmflorans betydelse för aptitreglering och blodsockerkontroll och hur vi genom val av livsmedel kan påverka dessa hälsoparametrar i gynnsam riktning. Detta är verkligen uppmuntrande på många sätt, inte minst att donatorn har ett genuint intresse av vår forskning, säger Inger Björck, ansvarig för Centrum för preventiv livsmedelsforskning vid Lunds universitet.  

Läs mer om hur du kan stödja forskningsinitiativet Food for Health vid Centrum för preventiv livsmedelsforskning: 
http://donationskampanj.lu.se/projekt/sjukdomsforebyggande-kost

Senaste artiklar

2017-03-23
Disputation 29 mars
Disputation 29 mars
2017-03-06
Food Innovation for a Healthy Future
Food Innovation for a Healthy Future
2017-01-30
Nya rön om korn och tarmhälsa
Nya rön om korn och tarmhälsa
2016-11-30
Om Food-KIC
Om Food-KIC
2016-11-25
Disputation 21 december
Disputation 21 december

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211