Pris till två unga AFC-forskare

Årets Albert Påhlsson-pris tilldelas Frida Fåk och Peter Spégel, båda forskare vid Antidiabetic Food Centre.

Priset från Albert Påhlssons stiftelse delas ut för att främja forskning kring nutrition, näringsfysiologi och ämnesomsättning och riktas främst till forskare tidigt i karriären med en flerdisciplinär profil.
Priset delades ut i samband med ett seminarium på Clinical Research Centre, CRC, i Malmö torsdagen den 7 april.

Docent Frida Fåk, Centrum för Preventiv Livsmedelsforskning, tilldelas Albert Påhlssons-pris för sin forskning kring modellering av tarmfloran i syfte att förebygga livsstilsrelaterade sjukdomar.

Docent Peter Spégel mäter molekyler i ämnesomsättningen med avancerad teknik. Målet med hans forskning är att förutse och klassificera diabetes utifrån vår ämnesomsättning. Peter Spégel är verksam vid Molekylär metabolism, Institutionen för kliniska vetenskaper.

Om seminariet

Om Frida Fåks forskning

Om Peter Spégels forskning

2017-03-23