Vinnare i Venture Cup Syd

Peter Falcks forskning om kostfibrer inom AFC ledde till segrande affärsidé.

Vinsten i vårens Venture Cup Syd gick till företaget Carbiotix grundat av Peter Falck, forskare i bioteknik. Affärsidén är att utveckla prebiotiska ingredienser som kan användas i mat, kosttillskott och foder.

Juryns motivering:This highly competent team is solving a huge problem, improving the lives of both rich and poor. The jury were impressed by the way of incorporating strong social responsibility in their business model – forcing any investor to act in doing good and making profit in the same time. With great market signals and response from potential investors, the jury proudly presents the winner of Venture Cup South 2015.

Venture Cup är tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett affärskoncept och starta företag. Läs mer på Venture Cups hemsida: http://www.venturecup.se/vinnare-varen-2015/

Peter Falck har tidigare varit doktorand inom AFC.  November 2014  disputerade han med avhandlingen Prebiotic Oligosaccharides from Xylan: Heat Pretreatment, Xylanase Hydrolysis, Utilization by Potential Probiotics and Evaluation in a Mouse Study
Idag leder Peter Falck  AFC-projektet Unique prebiotic products using an unexplored enzyme.

2017-03-23
Disputation 29 mars
2017-03-06
Food Innovation for a Healthy Future