Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Organisation

Centrum för preventiv livsmedelsforskning tillhör universitetets särskilda verksamheter (USV).

Professor Inger Björck är centrumföreståndare. Inger Björck är professor i livsmedelsrelaterad nutrition och har lång erfarenhet av forskning inom området design av livsmedel med nutritionella hälsomervärden med fokus på kolhydrater och protein.

Verksamheten skapades av f d Functional Food Science Centre och två forskargrupper från f d enheten för Industriell näringslära och livsmedelskemi vid LTH. Verksamheten inrättades december 2014.

Särskild infrastruktur för humanstudier, LU Food for Health Laboratory, finns vid centrat.

 

 

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211