Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Strukturerade emulsioner för styrd frisättning och aptitkontroll

Effekten av bioaktiva komponenter i livsmedel kan variera beroende på var de frisätts i mag-tarmkanalen. Frisättningen skulle kunna styras till specifik plats genom att kapsla in bioaktiva komponenter i emulsionsdroppar.

Projektet studerar stärkelsebaserade s k Pickeringemulsioner som ger ett mycket stabilit system som kan användas i livsmedelsprodukter. Genom att variera stärkelsepartiklarnas barriäregenskaper  kan systemet designas för att frisätta det inkapslade materialet på specifika platser,.

Pickeringemulsioner studeras även för aptitreglering genom fördröjd fettspjälkning vilket påverkar mättnadssignalerna. Stärkelsestabiliserade Pickeringemulsioner kan designas för att transportera ner fett till tarmen.

Projektledare: Malin Sjöö

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211