Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

FUNCFOOD

Ett tvärvetenskapligt doktorandprogram

Det tvärvetenskapliga doktorandprogrammet FUNCFOOD pågick under perioden 2003-2009.

Programmet genomfördes av FFSC i samarbete med Region Skåne och ett antal industrier inom livsmedelssektorn. Budgeten var cirka 40 miljoner svenska kronor.

Avhandlingar inom FUNCFOOD doktorandprogram:

Andersson, Kristina
Cholesterol-lowering and anti-atherogenic effects of oats in mice
ISBN: 978-91-86443-10-8

Andersson, Ulrika
Exploring food concepts for the prevention of type 2 diabetes
ISBN: 978-91-86671-66-2

Bränning, Camilla
Effects of Dietary Fibre and Probiotics on Hindgut Fermentation in Healthy Rats and in Rats with Dextran Sulphate Sodium-Induced Colitis and Colon Cancer
ISBN: 978-91-628-8004-0

Håkansson, Åsa
Attenuation of Oxidative Stress, Inflammation and Colorectal Oncogenesis by Food Constituents: Ischaemia/ Reperfusion Injury and Induced Colitis in Rodents
ISBN: 978-91-628-8044-6

Immerstrand, Tina
Cholesterol-lowering properties of oats: Effects of processing and the role of oat components
ISBN: 978-91-628-8097-2

Rosén Liza
METABOLIC PROPERTIES OF RYE PRODUCTS Focusing on insulinaemia, glycaemic profile and appetite regulation in healthy subjects
ISBN: 978-91-7422-272-2

Svensson, Julia
ALPHA-LINOLENIC ACID Postprandial Lipid Metabolism and Enzymatic Interesterification of Triacylgylcerols
ISBN: 978-91-89627-71-0

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211