Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vill du bli försöksperson?

Vi söker kontinuerligt personer i olika åldrar som vill delta i våra forskningssstudier.

Som deltagare i en forskningsstudie kommer du att besöka våra lokaler på Medicon Village i Lund. Vid det första besöket kontrollerar vi att du passar in som deltagare i det aktuella forskningsprojektet. T ex kontrolleras vikt, blodsocker och blodfetter.

Antalet besök och besökens längd varierar efter projektets upplägg. Det är vanligt att besöket börjar på morgen med att en sjuksköterska tar prover. Frukost serveras och efter en viss tid tas nya prover. I vissa studier görs olika minnestester.

Varför bli försöksperson?

  • Du får en extra hälsokontroll eftersom dina värden testas, t ex blodfetter- och socker, när du medverkar i forskningsstudien.
  • Du får ny kunskap om kost och hälsa. Under studiens gång får du insikt om hur en viss diet påverkar din kropp. Kanske det leder till att du  får nya, bättre kostvanor.
  • Du bidrar till det allmännas bästa. Målet för forskningen är få ökad kunskap om hur vi ska äta för att hålla oss friska!

 

Deltagare i en av våra forskningstudier.
Foto: Jonna Sandberg
  

 

VI SÖKER

 

Tidigare studier

Vill du läsa om våra tidigare studier? Aktuellt om Vetenskap & Hälsa har publicerat följande artiklar om några av våra forskningsstudier:

Kognitionstudien: Hur kosten påverkar minnet.

Portföljstudien: Deltagarna åt 4-veckorsmenyer.

Bönstudien: Effekten av att deltagare åt viss kost dagen innan besöket.

Centrum för preventiv livsmedelsforskning
Lunds universitet
Medicon Village, 223 81  Lund

Telefon 046-222 0000 (växel)
Organisationsnummer: 202 100-3211